• Opening medisch kinderdagverblijf Jongleren in Huizen

Opening medisch kinderdagverblijf Jongleren in HuizenOns gebouw aan de Hulweg in Huizen heeft een andere bestemming gekregen. Op de plaats van de voormalige leefgroep voor uithuisgeplaatste kinderen is sinds 16 mei medisch kleuterdagverblijf (MKD) Jongleren gevestigd.

De doelgroep bestaat uit kinderen van 0-6 jaar uit Huizen en omgeving. Voorheen moesten ze dagelijks met een busje  naar Trompendaal in Hilversum. Nu de kinderen in Huizen hulp krijgen, kunnen ouders hun kind zelf naar het MKD brengen en wordt de kinderen een steeds langer wordende en vermoeiende busrit bespaard. ‘Hierdoor  hebben we ook veel meer contact met de ouders,” vertelt Geert Molenaar, afdelingsmanager van Jongleren.   Het MKD is bestemd voor kinderen met uiteenlopende stoornissen. Maar ook een scala aan problemen in het gezin kunnen een reden tot plaatsing zijn. Het MKD  is geen school maar er is wel een goede samenwerking met scholen in de regio om de kinderen op onderwijs voor te bereiden en te onderzoeken wat de meest geschikte onderwijsvorm is. Het gebouw heeft een ingrijpende metamorfose ondergaan. Het is weer helemaal klaar voor de kinderen, hun begeleiders en de staf die bestaat uit een werkbegeleider, een gedragswetenschapper, de fysiotherapeut, de logopediste en. heel belangrijk, de ambulante hulpverleners. Zij zorgen er namelijk voor dat aanpak thuis en op het MKD goed op elkaar worden afgestemd.    

De officiële opening werd verricht door wethouder Onderwijs en Jeugd, Liesbeth Tijhaar en Cornel Vader, directeur van de Stichting Welzijns- en Gezondheidszorg van het Leger des Heils. De openingshandeling bestond uit het verwijderen van een groot kleed waardoor de gift, een schitterend klimrek, werd onthuld. Dit was slechts één van de vele speelattributen die mede dankzij een donatie van de Kiwanis Club Huizen kon worden aangeschaft. Kiwanis organiseert elk jaar het South Sea Jazz (www.southseajazz.nl) voor een goed doel. Vorig jaar was dat het medisch kinderdagverblijf.  

Leger des Heils Noord-Holland
Postbus 11
2000 AA Haarlem

T (023) 55 33 933